– Hvordan ta det riktige valget?

Vil du eller må du skifte jobb? Ønsker du et karriereskifte? Vil du tilbake i jobb? Hva vil du og hva passer du til? Vi fokuserer sammen på når du yter ditt beste og hva som skal til for at du trives.

Er du nyutdannet og på jakt etter den første viktige jobben? Kan et traineeprogram være aktuelt for deg?

Hvor skal du starte – Hvordan orientere seg og skaffe oversikt over arbeidslivet? Hvordan kontakte bedrifter, søke på utlyste stillinger, bruke nettverket ditt, skrive en god søknad (salgbar cv + spisset søknadsbrev), hvordan få intervjutrening slik at du «gir alt» på intervjuet, hvordan bruke sosiale medier etc.

Er du på slutten av ditt studie og tenker at et TRAINEEPROGRAM kan være en god start på din karriere? Etter å ha etablert og drevet det nordiske traineeprogrammet i IBM i 4 år og drevet det nordiske traineeprogrammet i Storebrand i 16 år har jeg dyp erfaring i dette. Her er litt info om hva et traineeprogram bør inneholde/være:

Et traineeprogram varer ofte i halvannet til to år, og hvert «traineestopp» kan være i ca. et halvt år. Det er ingen regler for dette. Enhver virksomhet står fritt til å lage sitt eget traineeprogram. Det finnes ingen formelle krav til innholdet i et traineeprogram. Derfor kan det være smart å snakke med tidligere deltagere for å få vite hvordan programmet er lagt opp, hvor godt forankret det er i bedriften og om dette er noe for deg. Et godt traineeprogram bør oppfylle følgende krav:

• Du blir fast ansatt i virksomheten etter den prøvetiden som gjelder alle andre ansatte i bedriften (normalt 3 måneder)

• Traineeperioden er tidsbegrenset – normalt varer traineeprogrammet i halvannet til to år

Kontakt meg for å vite mer

 

iStock_000006169600Small