Jeg hjelper deg til drømmejobben

Er du på jakt etter ny jobb? Synes du det er vanskelig å sette ord på din kompetanse i en CV? Trenger du trening før du går i viktige intervjuer? Jeg har bred rekrutteringserfaring fra IBM og Storebrand og kan hjelpe deg til å få DRØMMEJOBBEN!

Jeg kan tilby:

  • Personlig tilpasset karriereutviklingsprogram for å få jobben du vil ha. Lag din egen CV, lær å skrive et spisset søknadsbrev, tren på en reell intervjusituasjon, få tips om hvordan du kan bruke sosiale medier for å fremme deg på en positiv måte
  • Rekrutteringskurs (1 dag) for grupper

Store deler av livet blir tilbrakt på jobb – da er det viktig at du trives. Jeg hjelper deg som har behov for en dialog om din karriere. Det kan være du står på stedet hvil og vil ha nye utfordringer eller at du har mistet jobben. Kanskje er du nyutdannet og lurer på hvordan du skal få en bra jobb etter endt studie.

Kontakt meg for å få samtale om veien videre og få et individuelt treningsprogram som vil styrke deg basert på hva du trenger hjelp til. Jeg garanterer at du blir fornøyd.

En god søknad er døråpner for et intervju – men vet du hvordan du skal skrive en god søknad og hva den skal inneholde? Hvordan skrive en salgbar CV og et spisset søknadsbrev? Hvordan skal du få satt ord på den kompetansen og de personlige egenskapene du har? Hvordan skal du briljere på et intervju? Hvordan skal du bruke sosiale medier? Med 25 års bred erfaring, hvor jeg har vært involvert i over 2000 ansettelser, har jeg erfart at få personer virkelig er gode til å håndtere sin egen rekrutteringsprosess. Jeg har mange gode og praktiske råd å gi deg. Jeg vet hva som fungerer i jakten på drømmejobben, og jeg deler gjerne min kunnskap med deg.
Er det omstilling i bedriften du er ansatt i? Som tidligere leder av et stort omstillingsprosjekt vet jeg hvilke faser du går igjennom. Jeg kan hjelpe deg til å se fremover og søke aktuelle stillinger. Da må du vite hvordan du håndterer denne prosessen. Du må bli bevisst hva du kan, hva du vil og hvilke muligheter som finnes. Ved hjelp av praktiske råd, oppgaveløsing, bevisstgjøring og undervisning får du en god oversikt over hva du har i «ryggsekken».
Ønsker du å skifte jobb eller karrierevei? Er det lenge siden du har søkt på jobber? Trenger du å oppdatere cv’en din, freshe opp søknadsbrevet og få konkrete råd? Det kan være en smart investering å få hjelp til bevisstgjøring og guiding av en profesjonell karriererådgiver. Kontakt meg – for dette kan jeg!
Hvordan orientere seg og skaffe oversikt over arbeidslivet? Hvordan kontakte bedrifter, søke på utlyste stillinger, bruke nettverket ditt, skrive din første søknad (salgbar cv + spisset søknadsbrev), hvordan få intervjutrening slik at du «gir alt» på intervjuet, hvordan bruke sosiale medier etc.

Tenker du at et TRAINEEPROGRAM kan være en god start på din karriere? Etter å ha etablert og drevet det nordiske traineeprogrammet i IBM i 4 år og drevet det nordiske traineeprogrammet i Storebrand i 16 år har jeg dyp erfaring i dette. Her er litt info om hva et traineeprogram bør inneholde/være:

Et traineeprogram varer ofte i halvannet til to år, og hvert «traineestopp» kan være i ca. et halvt år. Det er ingen regler for dette. Enhver virksomhet står fritt til å lage sitt eget traineeprogram. Det finnes ingen formelle krav til innholdet i et traineeprogram. Derfor kan det være smart å snakke med tidligere deltagere for å få vite hvordan programmet er lagt opp, hvor godt forankret det er i bedriften og om dette er noe for deg. Et godt traineeprogram bør oppfylle følgende krav:

• Du blir fast ansatt i virksomheten etter den prøvetiden som gjelder alle andre ansatte i bedriften (normalt 3 måneder)

• Traineeperioden er tidsbegrenset – normalt varer traineeprogrammet i halvannet til to år

• Deltagerne roterer mellom ulike fagområder/forretningsområder/avdelinger for å få en så bred erfaring som mulig

• Du har en fast person å forholde deg til under hele traineeprogrammet. Denne personen har ansvar for å følge opp traineene uansett hvilken avdeling/forretningsområde du er i. Ofte vil denne personene være din personalleder/mentor og har ansvaret for å legge til rette for et så variert og tilpasset program til deg som mulig.

• Du blir fulgt opp av nærmeste leder på den avdelingen du til enhver tid er. Du får eventuelt også en mentor/fadder i avdelingen/bedriften. Poenget er at du skal ha læring og utbytte av de ulike rotasjonene. Å rotere mellom ulike traineestopp er krevende.

• Det tilbys felles samlinger/fagmøter med andre traineer og det etableres et opplæringstilbud som er satt i system.

• Deltagelse i programmet krever høyere utdanning – ofte mastergrad Lurer du på hvordan en søkeprosesser lagt opp og hva du bør fokusere på i sin søknad – kontakt meg!

Hver modul er på 1-3 timer – som tar deg gjennom hele prosessen. Du tar den modulen/de modulene du trenger, og du tar de når du trenger dem. Jeg tilpasser ditt program, og tilbyr også åpne kurs med små grupper hvor du treffer og lærer av andre som er i samme situasjon som deg.

De 5 modulene: